1. Îmbunătățiți digestia – Ingerați una până la 2 lingurițe de miere pentru a contracara indigestia, deoarece acestea nu vor fermenta în stomac.
2. Îndepărtați greața – Amestecați mierea cu ghimbir și suc de lămâie și veți contracara greața.
3. Faceți cura pentru acnee – Mierea poate fi folosită drept produs de curățare a feței la prețuri imbatabile pentru a combate acneea și este delicată pentru toate tipurile de piele. Luați pentru început o jumătate de linguriță de miere, încălziți-o între palme pentru câteva secunde și întindeți-o ușor pe față. Lăsați masca timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă caldă și uscați pielea cu un prosop.
4. Exfoliant – Mierea este un exfoliant excelent ! Utilizați miere pe pielea uscată pe timpul iernii adăugând două lingurițe de miere într-un castron, amestecați timp de 5 minute, apoi adăugați o ceașcă de bicarbonat de sodiu și amestecați 5 minute.
5. Îmbunătățiți diabetul – Consumul de miere crudă vă poate reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat și poate ajuta medicamentele utilizate pentru tratarea diabetului(consultați întâi medicul curant).
6. Colesterol mai mic – Mierea poate ajuta la reducerea colesterolului și, prin urmare, vă poate reduce riscul de boli coronariene.
7. Îmbunătățiți circulația – mierea crudă vă face creierul să funcționeze optim prin întărirea inimii și îmbunătățirea circulației sângelui.
8. Suport antioxidant – Consumul de miere naturală crudă mărește antioxidanții care luptă împotriva plăcilor.
9. Restaurează somnul – Mierea crudă promovează somnul restaurator. Adăugați o lingură când încălziți laptele pentru a ajuta la creșterea melatoninei și pentru a vă ajuta să dormiți.
10. Suport preventiv – Mierea crudă este plină de prebiotice naturale care favorizează creșterea bacteriilor bune în intestin.
11. Îmbunătățiți alergiile – mierea naturală crudă poate ajuta la reducerea alergiilor sezoniere.
12. Pierdeți în greutate – Înlocuirea zahăr alb cu miere crudă poate ajuta la gestionarea greutății.
13. Hidratează – O lingură de miere crudă amestecată cu ulei de măsline și o lămâie stoarsă se utilizează ca loțiune hidratantă.
14. Mască de păr – O mască de păr cu miere crudă poate ajuta la creșterea strălucirii prin hidratarea părului. Se amestecă 1 linguriță de miere crudă la 5 căni de apă caldă și se aplică pe păr. Lăsați-l să stea 10 minute și apoi spălați-l bine.
15. Ameliorarea eczemelor – Utilizați mierea ca un amestec topic împreună cu părți egale scorțișoară pentru a ameliora eczema sălbatică.
16. Reduceți inflamația – mierea crudă are agenți antiinflamatori care pot trata afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul.
17. Vindecați rănile – Mierea crudă utilizată local poate ajuta la accelerarea timpului de vindecare pentru arsuri ușoare, răni, erupții cutanate și abraziuni.
18. Apiterapie cu aer din stup – Cabina cu miere contribuie la îmbunătățirea infecțiilor tractului urinar datorită proprietăților sale antibacteriene.
19. Șampon – Mierea crudă poate elibera și restabili sănătatea părului și a scalpului.
20. Îndepărtați durerea în gât și tuse – Utilizarea mierii pentru durerea în gât și tuse este un alt remediu fantastic. Acest lucru este util mai ales pentru copiii cu tuse. Înghițiți simplu o linguriță de miere sau adăugați-o la ceai cu lămâie.Puneți o linguriță de miere într-o rdiche neagră scobită. Lăsați 5 minute și consumați.
Fapte nutriționale despre mierea naturală (crudă)
Mierea este unul dintre cele mai pure alimente din natură și este mult mai mult decât un îndulcitor natural. Este un aliment funcțional, ceea ce înseamnă că este un aliment natural cu beneficii pentru sănătate. Nutriția cu miere crudă este cu totul impresionantă. Mierea crudă conține 22 de aminoacizi, 27 de minerale și 5000 de enzime. Mineralele includ fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu și seleniu. Vitaminele găsite în miere includ vitamina B6, tiamina, riboflavina, acidul pantothenic. În plus, nutraceuticele conținute în miere contribuie la neutralizarea activității dăunătoare a radicalilor liberi. O lingură de miere conține 64 de calorii, dar are o încărcătură glicemică sănătoasă în jur de 10 pentru o lingură, care este puțin mai mică decât o banană. Mierea crudă nu provoacă o creștere a zahărului și eliberarea crescută a insulinei precum zahărul alb.
Factori nutriționali ai unei linguri de miere (21g)/per servire
Calorii 64kcal
Proteine 63mg
Carbohidrați 17,1g
Fosfor 1,05mg
Calciu 1,05mg
Sodiu 0,63